Fabrieksmachinerie

Een concept voor een speelvoorziening van een toekomstig winkelplein: een fabrieksmachinerie. Even los van technische, financiële & veiligheidszaken, lekker vrij leuke dingen verzinnen. Geen vormen om de vormen, maar vanuit de plek en historie gedacht. Voor kinderen heerlijk om te spelen en het zal er zorgen dat de kinderen en hun ouders zolang mogelijk vastgehouden zullen worden. Gunstig voor de klandizie voor het winkelcentrum.

De speelvoorziening is een soort productieproces voor een fictieve chocolade fabriek. Natuurlijk gaat het in het echt niet zo, maar in de belevingswereld van kinderen wel. We hebben allerlei archetypen genomen van fabrieksonderdelen, zoals vaten, tandwielen, ketels, schoorstenen en buizenpatronen. Hierop kunnen kinderen klimmen, klauteren, glijden, zitten, hollen en waarschijnlijk nog veel meer. Het leuke is dat het er niet als standaard speelmateriaal uitziet, dat zal kinderen aantrekken en het terugkom effect verhogen.

Het patroon van de buizen hebben we vooral terug laten komen in de vloer. Vanuit enkele punten gaan buizen de vloer in en lopen verder in het insitu-rubber (kleuren worden daarin gegoten), wat een hele leuke spelaanleiding is voor kinderen. Dit wordt verder versterkt door de woorden aan het begin of einde van die lijnen die ingrediënten en producten beschrijven van een fabriek.

Zal het lukken om dit tot een uitwerking te krijgen? We gaan er voor!