Nationale tuinontwerpdag met lezing van VLUGP

Op 20 april 2012 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) voor de 13e maal de Nationale Tuinontwerpdag. Onder de titel: ‘Een goed tuinontwerp is maatwerk’ geeft VLUGP een lezing in Purmerend, in de Bibliotheek Waterland. Doel van de dag is om mensen enthousiast te maken voor tuinarchitectuur en de meerwaarde van een goed doordacht tuinontwerp te leren kennen. Vaak laten mensen zich inspireren door vele tuinprogramma’s op TV en mooie plaatjes in de groene tijdschriften. Daarna gaat men dan enthousiast aan de slag, maar het uiteindelijke resultaat valt vaak tegen, bijvoorbeeld door een verkeerde indeling, een slechte sortimentskeuze, foutieve bezonning, of verkeerd beheer…

Maar hoe pak je dat aan? En waar moet je beginnen? Hoe creëer je een tuin naar je zin. Een tuin die bij je past en waar je jarenlang zowel in de zomer als in de winter van kunt genieten. Een tuin waar bijvoorbeeld de natuur is teruggebracht, waar vogels en vlinders zich thuis voelen of een tuin die het verlengstuk is van je huiskamer/keuken met bijzonder design.

Tijdens de Nationale Tuinontwerpdag krijgt u een antwoord op al uw vragen omtrent de inrichting van uw tuin. In hun lezing gaan Menno Vergunst en Henk Schuitemaker voornamelijk in op de ruimtelijke aspecten van de tuin en vertellen over hun specifieke werkwijze en aanpak. Natuurlijk krijgt u praktische tips en kunt u concrete vragen stellen. Dit advies levert natuurlijk geen kant en klaar ontwerp op, maar wel een goede start voor een droomtuin!

Graag tot ziens op 20 april in Purmerend!