Nominatie boek

Het boek ‘De noodzaak van ontwerpen, veldverkenningen in de Nederlandse landschapsarchitectuur’, uitgegeven door Hogeschool VHL, heeft een eervolle vermelding gekregen bij de uitreiking van de Literaire René Pechère Prijs 2013.

De jury had de keuze uit 29 boeken over tuinkunst en/of landschapsarchitectuur die in de periode 2011-2013 zijn verschenen. Vijf boeken uit deze lijst werden genomineerd, waaronder ‘De noodzaak van ontwerpen’. De hoofdprijs ging naar ‘Metropolitane Landschapsarchitectuur’ van Clemens Steenbergen en Wouter Reh.

Het boek is gerealiseerd onder de redactie van Johan Vlug, Adrian Noortman, Rob Aben, Ben ter Mull en Mark Hendriks. De jury omschreef in haar juryrapport ‘De noodzaak van ontwerpen’ als volgt: ‘het meest verrassende boek met goed leesbare essays. Een boek geurend naar ontwerp en communicatie. Een naslagwerk voor jonge mensen die het beroep van landschapsarchitect willen uitoefenen. Kortom, een boek om bij de hand te hebben, om naar te verwijzen, om van te houden.’

Natuurlijk zijn wij blij met het commentaar, want wij hebben ook een bijdrage geleverd aan dit mooie boek. In onze essay gaan we in op de manier waarop wij ons vak uitoefenen in de huidige tijd. Aan de hand van een aantal concrete ontwerpprojecten geven wij een kijkje in de keuken.

De bibliotheek René Pechére is een documentatiecentrum van internationale faam op het vlak van tuinkunst en landschapsarchitectuur. De bibliotheek is initiatiefnemer van de Literaire René Pechère Prijs. Deze prijs is een onderscheiding voor het beste Nederlandstalige boek over tuinkunst en landschapsarchitectuur en wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

Het boek ‘De noodzaak van ontwerpen’, I.S.B.N. 978-90-817426-6-5, is te bestellen via www.naibooksellers.nl en www.copyrightbookshop.be.

Zie ook de berichten op de website van Hogeschool Larenstein en Made in Velp. Contact: hans.smolenaers@wur.nl. Foto Ben ter Mull (Larenstein).